Charly's aan het woord bij IFOAM en Impact 2025

Vorige maand was Charlotte aanwezig bij de 5th Organic Processing Conference, georganiseerd door IFOAM.  Zij sprak over de invloed van zuivel op het milieu, de groei en het belang van veganisme, en natuurlijk over Charly's doelstelling om een mooiere duurzamere wereld te creëren door middel van heerlijk eten. Daarbij riep ze bedrijven groot en klein op om de handen ineen te slaan en samen te werken aan plantaardige innovatie!

26804407_1168755923226876_2228981449515039017_n.jpg

Je kan hier meer lezen (in het Engels) en er is ook een filmpje!

Afgelopen jaar werd Charlotte trouwens geïnterviewd door Wouter Moekotte, founder van Biofutura. Dat was voor Impact2025, een onderzoeksplatform dat de transitie naar een nieuw en duurzaam economisch model belicht.

Benieuwd naar Charly's verhaal? Kijk snel hier:

Publicatie in VMT

Een hoogtepunt van 2017:
Vol op de cover van de VMT (hèt vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie)!

Onze missie om de wereld een beetje beter te maken wordt duidelijk steeds meer gesteund vanuit consument èn vanuit het bedrijfsleven. Samen maken we het verschil, één Charly per keer!

Charlotte Zum Vorde Sive Vording 06 600x374.jpg

Wat een waanzinnig jaar hebben we gehad!

In 2017:

 • is Charly’s officieel Skal (bio) gecertificeerd,
 • maakten we onze nieuwe huisstijl,
 • kwamen er een hoop leuke nieuwe verkooppunten en horeca locaties bij,
 • begon de verkoop in de 27 Bio-Planet winkels,
 • verzorgden we weer heerlijke kerstpakketten en nog veel meer.
   

Ik wil extra dank uitspreken naar alle Charly’s Angels zowel voor als achter de schermen die de stijgende lijnen mogelijk maken. Ook alle fans en trouwe afnemers die oa hebben gezorgd dat we nu in België zo goed verkrijgbaar zijn.
En, zonder af te doen aan velen anderen, hartelijk dank Delibert lunch- & receptieproducten voor de zakelijke ongezouten adviezen en huisvesting, G. de Mooij Transport die meedenkend en vrolijk zijn, BioPlanet die ons een kans gaf, Vegenement die een luisterend oor biedt, Teun en Mo voor de prachtige en passende huisstijl en foto’s, en alle verkooppunten waarmee we zo fijn samenwerken.

Charlys kerstpakket.png

Charly’s wint Organic food against climate change Challenge

Op 23 juni eindigde de eerste ‘Organic Food against Climate Change’ van Wessanen. De challenge werd mede mogelijk gemaakt door Triodos Bank en georganiseerd door Impact Hub. Veelbelovende ondernemers, die deel namen aan de twee maanden durende trainingsprogramma, pitchten hun innovatieve ideeën voor een jury van experts in de biologische voedselsector. Gedurende drie trainingsdagen en vier masterclasses leerden de tien uitgekozen ondernemers om te groeien en op te schalen en werden uitgedaagd om actie te ondernemen en elkaar te inspireren.

CAIF_Winnaars-Organic-food-challenge-500x375.jpg

Er werden maar liefst twee winnaars uitgekozen; Charly’s All is Fair (biologische, handgemaakte, plantaardige kaasalternatieven) en Botanic Bites (plantaardig, gezond en duurzaam power food). Als beloning kreeg elk van hun 10.000 euro, toegang tot een breed netwerk van experts, extra begeleiding voor het management door Wessanen en Triodos Bank en een lidmaatschap bij de Impact Hub.

“Wij waren onder de indruk van het enthousiasme van de deelnemers. En voor ons als jury was het moeilijk om maar één winnaar uit te kiezen – daarom besloten we om er twee te belonen en het prijzengeld te verdubbelen”, zei Klaus Arntz, hoofd Marketing en Duurzaamheid bij Wessanen. ‘Als bedrijf dat zich focust op het verstrekken van gezonder eten voor gezondere mensen en een betere wereld, zijn we blij dat we de mogelijkheid hebben om deze ondernemingen te steunen, die zich richten op sleuteluitdagingen van het globale voedselsysteem en de invloed hiervan op de klimaatverandering.”

Receptenboek: schrijf je mee?

Charly’s receptenboek

We gaan een prachtig kookboek maken, dat kan natuurlijk niet zonder de
creativiteit van onze fans!
Wat hebben we van je nodig:

 • je lekkerste / orgineelste / creatiefste / makkelijkste recept
 • met minimaal 1 Charly smaak.
 • geheel plantaardig
 • voor twee personen
 • ingezonden per mail (info@charlysallisfair.nl) voor 30 juni
 • het liefst met foto natuurlijk.

Het mag een recept zijn voor ontbijt, tussendoortje, lunch, hapje of diner.
Al onze favorieten komen in het boek en de top tien ontvangt dit
speciale Charly’s kookboek! Tevens kiest de jury drie extra winnaars
uit en die zullen een smakelijke verrassing ontvangen. Kook ze!

CAIF_blog_schrijfjemee

Charly's nu ook aan huis

Om te zorgen dat Charly zich makkelijker voort beweegt, meer mee kan nemen naar markten, maar ook bij u thuis kan bezorgen is de Charly’s mobile aangeschaft. Een kleine zuinige Suzuki Alto zorgt ervoor dat alle cupcakes, taarten en nog veel meer op locatie kunnen komen.
Dus is er binnenkort iemand jarig, is er een bruiloft, wil je die collega verrassen op je werk? Bestel bij Charly’s All is Fair en voor € 15,00 wordt het door heel Den Haag bezorgd!

Woon je in een andere regio, neem dan contact op met Charly voor een offerte.

CAIF_delivery